augustus 11, 2021 Jeroen

De ultieme stukadoor checklist

Wanneer u een samenwerking aangaat met een stukadoor wilt u natuurlijk dat het eindresultaat strak en netjes wordt afgerond. Voor stucwerk moet men een aantal stappen doorlopen. Daarbij is het van belang dat de stappen op de juiste wijze worden uitgevoerd om een mooi resultaat te krijgen. Om het werk zo voorspoedig te laten verlopen hebben wij een checklist opgesteld die u kunt doorlopen voordat de stukadoor aan de slag gaat in uw woning of pand. Deze checklist bestaat uit drie fasen met daarin een aantal belangrijke stappen.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als stukadoor uit Arnhem en omgeving vinden wij het belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden. Tijdens de eerste kennismaking adviseren wij om alles duidelijk te bespreken en dit netjes op papier te zetten. Ook kunt u al met de stukadoor kunt het een en ander vragen over de voorbereiding. Wanneer u het een en ander al vooraf kunt doen, kan dat u tijd en geld besparen. Zorg ervoor dat u die dag genoeg tijd heeft om alles klaar te zetten.

Leegmaken van de ruimte

Om ervoor te zorgen dat de stukadoor zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren, adviseren wij om de zoveel mogelijk ruimte te maken in de omgeving waar het stucwerk plaatsvindt. Hoe minder obstakels er aanwezig zijn, des sneller en makkelijker de stukadoor zijn werk kan uitvoeren.

Afplakken

Het afplakken kan veel tijd in beslag nemen. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Dit bespaard namelijk tijd en geld. Hierbij adviseren wij wel dit vooraf af te stemmen met stukadoor. Heeft u zelf geen behoefte aan het afplakken? Dan kan de stukadoor dit uiteraard op vakkundige wijze voor u doen.

Onderdelen verwijderen

Heeft u onderdelen zoals een radiator of andere objecten waar achter gestuct moet worden? Dan adviseren wij dit verwijderen. Denk er ook aan om stopcontacten en afdekplaatjes te verwijderen. Mocht het niet mogelijk zijn om bepaalde onderdelen niet weg te halen, dan kunnen deze afgeplakt worden door de stukadoor.

Voorbehadeling

In overleg met de stukadoor kunt u vooraf de muur voorbehandelen door deze stof- en vetvrij te maken. Hierbij adviseren wij wel na te vragen of de voorbehandeling invloed heeft op de garantie. Denk er ook aan om spijkers of schroeven verwijderd zijn ervoor te zorgen dat stukadoor zijn werk sneller kan doen.

Deuren verwijderen

Om te voorkomen dat uw deuren beschadigd raken tijdens het stucwerk, adviseren wij deze weg te halen. Het voordeel hiervan is dat stukadoor zijn werk ook nog sneller kan doen.

Uitvoering

Tijdens de werkzaamheden van de stukadoor is een goede communicatie van belang. Zo weet u zeker dat er geen onduidelijkheden ontstaan en de stukadoor eenvoudig zijn werk kan doen. Stel gerust vragen. De stukadoor is een vakman en staat u graag te woord.

Zorg voor goede werkomstandigheden

Voor een stukadoor is het prettig als er genoeg licht aanwezig is in de ruimte. Wanneer er te weinig licht is, kan dit negatieve effecten hebben op het eindresultaat. Zorg er daarnaast voor u beleefd blijft. Om een goed gebaar te geven kunt u de stukadoor een kop koffie aanbieden. Hoe lang een stukadoor bezig is, is afhankelijk van verschillende factoren.

Nazorg

De nazorg is enorm belangrijk om een goed eindresultaat te krijgen. Om die reden hebben we een aantal belangrijke stappen opgesteld die u daarbij kunnen helpen.

Drogen

Wanneer het stukwerk moet drogen is het van belang dat een goed doorgklimaat is in de ruimte. Over het algemeen is de droogtijd van stucwek bij 1mm één dag. Dit kan nog weleens verschillen per stucwerk. Vraag dit altijd even na bij de stukadoor.

Ventilatie

Ventilatie is een belangrijke factor bij het drogen van stucwerk. Zorg er daarom voor dat alle ramen en deuren open staan. Dan kan het stucwerk op natuurlijkw wijze drogen.

Verwarmen

Pas op met het verwarmen van uw huis. Wanneer de gestucte ruimte teveel schommelt in temperatuur kunnen er scheuren in het stucwerk ontstaan. Wij adviseren om de temperatuur met 1 graad op te hogen via de thermostaat om het stucwerk geleidelijk te laten opdrogen.

Bedank en neem afscheid

Wanneer alles netjes is afgerond kunt u de stukadoor nog een drankje aanbieden en bedanken voor het werk. Zo kunt u beiden tevreden afscheid van elkaar nemen.

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!