augustus 19, 2021 Jeroen

Hoe kan ik mijn muur glad maken?

Een hoop huizen zijn nog steeds voorzien van het zogenoemde sierpleister of spachtelputz. Dit is te herkennen aan de grove korrelstructuur op de muur. We zien steeds vaker dat men kiest voor een gladde muur. Dit omdat een gladde muur een strakke en moderne uitstraling geeft. Voor ons een reden om een artikel te schrijven over hoe u de muur glad kunt maken. 

Spachtelputz verwijderen

Er zijn verschillende manieren de spachtelputz te verwijderen. Zo kunt u de spachtelputz afsteken met een plamuurmes, de spachtelputz opschuren of over het spachtelputz heen stucen. Om een een hoop tijd en rommel te besparen adviseren wij om over de spachtelputz heen te stucen. Daarbij is het van belang dit door een vakspecialist te laten doen. Een stukadoor kan de muur op professionele wijze behandelen en ervoor zorgen dat er een strak eindresultaat komt zonder dat er fouten worden gemaakt. Heeft u hulp nodig bij het verwijderen van de spachtelputz. Als stukadoor in Arnhem en omgeving houden ons dagelijks bezig met stucwerk en staan klaar om u daarbij de helpen.

De muur glad stucen

Om ervoor te zorgen dat de op een goede manier worden glad gestuct is het van belang dat er een aantal stappen worden doorlopen. Zo bent u verzekerd van een glad eindresultaat.

  1. De ondergrond moet schoon worden gemaakt. De ondergrond moet dus droog, stof- en vetvrij zijn.
  2. Nu de muur schoon is kan er een voorstrijkmiddel worden opgebracht om ervoor te zorgen dat het cement of gips goed hecht. Let op! Bij een buitenmuur moet er eerst worden gegeken of er geen vochtplekken zijn die gerepareerd moeten worden.
  3. De muur kan glad worden gemaakt met een spackmes of pleisterspaan.
  4. Nadat het stucwerk is aangebracht moet het drogen om een strak resultaat te krijgen. Dit kan een dag duren.

Uw muren glad laten maken door een specialist?

Het verwijderen van spachtelputz en het stucen van de muur is iets om aan een vakspecialist over te laten. Dit voorkomt een hoop fouten en draagt bij aan de kwaliteit van het eindresultaat. Bij Svanrooijen begrijpen we dat de klus niet zelf wilt uitvoeren. Onze specialisten staan voor u klaar om het juiste advies te geven dat bij u past. Met onze kennis en ervaring komen we langs om uw muren op vakkundige wijze glad te maken. Benieuwd wat wij voor kunnen betekenen. Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!