augustus 5, 2021 Jeroen

Hoe lang is een stukadoor bezig?

Wanneer u een stukadoor inschakelt is het goed om te weten hoeveel tijd hierin gaat zitten. Dat is afhankelijk van de situatie het soort stucwerk, de werkwijze en de oppervlakte. Toch is het belangrijk om vooraf een indicatie te krijgen van het aantal uren dat in het stucwerk gaat zitten. Dit om een beter beeld te krijgen van de kosten en het aantal uren dat hiervoor in beslag genomen moet worden. In dit blog proberen wij u zo goed mogelijk uit te leggen hoe lang een stukadoor gemiddeld bezig is.

Welke vormen van stucwerk zijn er?

Er zijn verschillende manier om stucwerk aan te brengen. Zo zijn er ook verschillen tussen de ruimtes het soort structuur van het stucwerk in de woning. Hierbij een aantal vormen van stucwerk op een rijtje:

Hoe lang duurt het stucen?

De tijd die het stucwerk in beslag neemt is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Denk daarbij aan de ondergrond, de grootte van het oppervlakte en de droogtijd. Om een zo goed mogelijk eindresultaat te krijgen, is het van belang dat het stucwerk geleidelijk opdroogt. Daarnaast moeten er zo min mogelijk scheuren en beschadigingen ontstaan. Zijn alle donkere plekken weg en is alles egaal van kleur? Dan is het stucwerk droog. Hoe lang het drogen duurt is afhankelijk van:

  • De materiaaldikte: bij stucwerk van één millimeter is dat vuistregel dat het één dag moet drogen.
  • De temperatuur: de optimale temperatuur in de ruimte waar echt gestuct moet worden ligt tussen de 19 en 20 graden. Wanneer de temperatuur constant rond de 19 á 20 graden ligt, kan het stucwerk het beste opdrogen. Vermijd zoveel mogelijk temperatuurverschillen. Wanneer er veel temperatuurverschillen zijn kunnen er scheuren en beschadigingen ontstaan.
  • De luchtvochtigheid: de luchtvochtigheid is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is. Wanneer er een te hoge luchtvochtigheid is, kan dit op de oppervlakte komen wat een negatief effect kan hebben op de kwaliteit van het stucwerk. Om zeker te zijn van een juiste luchtvochtigheid kunt u gebruik maken van een vochtmeter.
  • De ventilatie: het is van belang dat kamers goed doorluchten tijdens de voor- en nabehandeling van het stucwerk. Zo kan de vochtige lucht goed geventileerd worden. Houd hiervoor gerust de ramen open indien het buiten niet te vochtig en te warm is.

Een exacte indicatie van een specialist

Als stukadoor uit Velp en omgeving houden wij ons dagelijks bezig met uiteenlopend stucwerk. Zo komen we eerst langs kennis te maken en de situatie te bekijken. Op basis van deskundig advies komen we samen tot een eerlijke prijs. Met onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat het stucwerk netjes wordt afgerond.

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!