augustus 30, 2021 Jeroen

Welk gereedschap gebruikt een stukadoor?

Voor het stucen van een muur of plafonds is het gereedschap van een stukadoor essentieel. Zo zijn er naast de verschillende vormen van stucwerk ook verschillende gereedschappen. Stucwerk is zoals bekend een vakwerk. Om als stukadoor een strak mooi eindresultaat neer te zetten gebruikt de stukadoor het gereedschap die hem daarbij helpen. In dit blog vertellen welk gereedschap de stukadoor meeneemt.

Soorten gereedschap

Om een beter beeld te krijgen van het werk van een stukadoor hebben we de meestgebruikte soorten gereedschappen voor u op een rijtje gezet. Afhankelijk van het stucwerk worden deze verschillende soorten gereedschap gebruikt.

Rei

Om de vloeren en wanden af te werken wordt gebruik gemaakt van een rei. De stukadoor verdeeld het gips door heen en weer naar boven te bewegen. Een rei is in verschillende vormen beschikbaar. Zo kan een rei een lange houten lat zijn of een ijzeren rechthoekige koker. Hierbij is het belangrijk dat de rei zo recht mogelijk is en niet doorbuigt.

Mixer

De mixer wordt gebruikt om verschillende combinaties van stucwerk te mengen.

Spackmes

Om de muren te pleisteren wordt er gebruik gemaakt van een spackmes. Een spackmes is een rechthoekig metalen blad met een breed handvat.

Spanen

Het is van belang het stucwerk goed glad te krijgen. Dit noemen we ook wel berapen. Hiervoor gebruikt een stukadoor een raapspaan. Ook zijn de spanen beschikbaar in verschillende soorten.

Stroffel

Om het gips op het raapbord te doen gebruikt een stukadoor een stroffel.

Waterpas

Om ervoor te zorgen dat alles netjes waterpas wordt afgewerkt, wordt er gebruik gemaakt van een waterpas. Zo is de stukadoor altijd verzekerd van een vlak eindresulaat.

Schuurbord

Met een schuurbord worden de muren glad gemaakt. Deze zijn meestal voorzien van een kunstof handgreep.

Lader

Soms is het voor een stukadoor noodzakelijk om een ladder te gebruiken wanneer er hoog gewerkt moet worden. Dan weet de stukadoor zeker dat hij overal goed bij kan en netjes te werk kan gaan.

Uw specialist in stucwerk

Als stukadoor in Arnhem en omgeving maken wij gebruik van hoogwaardige materialen. Zo houden onze specilaist zich dagelijks bezig met verschillende soorten stucwerken. Met onze kennis en ervaring bieden wij advies dat past bij uw situatie. Heeft u vragen over stucwerk of bent u benieuw wat Svanrooijenstukadoors voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!