juni 24, 2021 Jeroen

Hoeveel kost een stukadoor?

Wanneer u op zoek gaat naar een stukadoor wilt u uiteraard rekening houden met de prijs. Maar hoeveel kost een stukadoor nou eigenlijk? Over het algemeen worden de prijzen van stukadoors per m2 berekent. Om u een beter beeld te geven van de kosten van een stukadoor geven we u in dit artikel meer informatie over welke prijzen stukadoors hanteren bij het opleveren van stucwerk. 

Gemiddelde kosten van een stukadoor

Wanneer u een stukadoor wilt inschakelen is het van belang om vooraf te weten om wat voor soort stucwerk het gaat. Daarbij wilt u uiteraard het beste stucwerk voor de meest voordelige prijs. Afhankelijk van de situatie kunt u altijd nog onderhandelen met de stukadoor om tot een mooie prijs te komen. We zien verschillende prijzen voorbij komen bij elk soort stucwerk. Dit omdat het ene stucwerk meer inspanning vraagt dan het andere. Om die reden hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijs per stucwerk.

Dienst stucadoor Gemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk € 5 – € 11
Behangklaar stucen € 11 – € 18
Sausklaar stucen € 10 – € 25
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol) € 11 – € 22
Plafond stucen € 14 – € 30
Schuurwerk € 18 – € 25
Raapwerk € 18 – € 30

Hoe worden de kosten van een stukadoor bepaald?

De kosten van een stukadoor worden bepaald door een aantal verschillende factoren. Denk daarbij aan het soort stucwerk, de omvang en de ruimte van het stucwerk. Zoals eerder beschreven vraagt het ene stucwerk meer intensiteit dan het andere. Een wand is namelijk een stuk makkelijker te stucen dan een plafond. Daarnaast is het stucen van grote ruimtes eenvoudiger dan het stucen van kleine ruimtes zoals en wc of badkamer.

Een stucadoor kijkt niet alleen naar de ruimte, maar ook naar de staat van het te stucen oppervlak. Hoe slechter de staat van de muur of het plafond, hoe meer tijd het in beslag kan nemen. Wanneer de muur al stucklaar is kan de stukadoor het werk sneller afwerken. Moet het een en ander nog worden verwijderd voordat de stukadoor aan de slag kan? Dan zullen daar uiteraard meer kosten bijkomen.

Advies van opgeleide vakmensen

Bij Svanrooijenstukadoors geven graag adviezen over het stucwerk. Zo vinden wij het van belang dat u een eerlijke prijs betaald voor professioneel stucwerk. Stucwerk is vakwerk. Om die reden adviseren wij om dit uit te besteden aan een professionele stukadoor. Wij als stukadoor uit Arnhem maken graag kennis om uw situatie te bekijken en daarin advies te geven. Heeft u vragen of het soort stucwerk en de prijzen? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 48 95 64 10.