juli 28, 2021 Jeroen

Op welke ondergrond kan ik stucen?

Wanneer u met stucwerk aan de slag gaat is het van belang om u goed te informeren over welke ondergrond geschikt is voor stucwerk. Op vele ondergronden kan stucwerk worden aangebracht. Echter is niet elke ondergrond gemaakt voor stucwerk. In dit blog vertellen we u op welke ondergrond u kunt stucen.

Behandeling van ondergrond

Het type ondergrond heeft invloed op het uiteindelijke resultaat van het stucwerk. Om een mooie afwerking te krijgen is het van belang om te zorgen voor een goede voorbehandeling. Stucwerk bestaat in de meeste gevallen uit een mengsel van cement en water. Om ervoor te zorgen dat het stucwerk loskomt van de muur, adviseren wij om gebruik te maken van een goede hechting. Deze hechting zorgt zorgt voor een zuigende werking. Voor deze hechting (soort lijm) kunt u gebruik maken van een speciale primer die past bij het soort stucwerk dat wordt aangebracht. Let er daarnaast goed op dat het stucwerk goed kan opdrogen en uitharden.

Stucen over verf

Het is mogelijk om over verf te stucen. Daarbij is het wel van belang dat de verf goed vast zit zodat er niks los kan laten. Voor het aanbrengen van stucwerk op verf adviseren wij een specialist in te schakelen voor advies. Wij als stukadoor in Arnhem geven graag deskundig advies.

Stucen op hout

Stucen op hout is niet altijd aan te raden. Denk daarbij aan houtsoorten als OSB platen, multiplex, OGB platen en hardboard. De kans bestaat hierbij dat het stucwerk kan gaan afbrokkelen omdat het hout een werkend materiaal is. Toch zijn wel mogelijkheden om te stucen op hout. Hierbij moet het hout wel op een speciale manier worden voorgelijmd om ervoor te zorgen dat de hechting goed zijn werk doet. Gebruik ook in deze situatie aan speciale primer.

Stucen op tegels

Tegenwoordig is het mogelijk om rechtstreeks op tegels te stucen. Dit komt omdat de technieken steeds beter worden. Zo kunt u gerust stucwerk laten aanbrengen in uw keuken of badkamer. Hierbij is het wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van een goede pleister die ervoor zorgt dat de voegen worden opgevuld en de hechtlaag aangebracht kan worden aan de tegels. Ook hierbij adviseren wij om een vakman in te schakelen die advies kan geven en het stucwerk op de juiste manier kan aanbrengen.

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!