juni 30, 2021 Jeroen

Scheuren in stucwerk: hoe repareer je ze?

Een probleem dat we vaker zien terugkomen, scheuren in het stucwerk. Om de mooie afwerking afwerking te behouden is het daarom wenselijk om de scheurtjes te repareren. Om die reden leggen we uit hoe deze scheurtjes kunnen worden verwijderd en hoe u in dit in de toekomst kunt voorkomen.

Welke soort scheuren zijn er?

Er zijn verschillende soorten scheuren die kunnen ontstaan in uw stucwerk. We onderscheiden drie verschillende soorten scheuren.

Krimpscheuren

Krimpscheuren zijn scheuren die voornamelijk ontstaan door het krimpen van materiaal. Vaak zien zien we dit terugkomen bij hout, beton en dus ook stucwerk. Tijdens de bouw kan er vocht ontstaan in de materialen. Wanneer deze vocht blijft zitten en er komen temperatuurverschillen bij, dan kan dat ervoor zorgen dat het materiaal krimpt en er scheuren ontstaan.

Zetscheuren

Zetscheuren zijn het gevolg van zetting in de constructie. Hoe hier kan vocht invloed hebben op de scheuren, maar over het algemeen ontstaat het door het inklinken of zetten van de fundering. Wanneer bij de onderkant van de woning een deel van de fundering zakt, dan kan dat negatieve gevolgen hebben voor de bovenkant van de woning, met als resultaat dat er scheuren ontstaan. Deze scheuren kunnen meestal snel worden opgelost. Zou helpen wij als stukadoor in Arnhem en omgeving bij het repareren van de scheuren.

Hoe scheuren in stucwerk voorkomen?

Het voorkomen van stucwerk is niet heel eenvoudig wanneer krimping, uitzetting of inzakking bij een constructie voorkomt. De scheuren zien we het vaakst voorkomen bij nieuwbouw omdat er tijdens de bouw vocht in de materialen kan komen. Een goede voorbereiding bij het stucwerk kan de kans op scheuren enigszins vekleinen. Hiervoor kunt u een specialist inschakelen.

Hoe scheuren in stucwerk repareren?

De scheuren in het stucwerk zijn over het algemeen goed te repareren. Wanneer u handig genoeg bent kunt u zelf proberen te scheuren weg te werken. U kunt dit doen met behulp van een wapeningsnet en het opnieuw behangen, verven of stucen van de muur. Echter raden wij aan hievoor een professionele stucadoor in te schakelen om het beste resultaat te krijgen. De scheuren kunnen worden verwijderd door. Heeft u meer vragen over stucwerk?  Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 48 95 64 10.

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!