juli 12, 2021 Jeroen

Schimmel op stucwerk verwijderen

Niemand is blij met schimmel op de plafonds of muren. Het kan voorkomen dat er schimmel ontstaat op het stucwerk. Dit kan door verschillende oorzaken gebeuren. Aangezien schimmel vies en ongezond is, wilt u hier zo snel mogelijk vanaf zijn. In dit blog vertellen we wat de oorzaken van schimmel zijn en hoe u schimmel op het stucwerk kunt verwijderen en voorkomen.

Oorzaak van schimmel op stucwerk

Wanneer er teveel vocht aanwezig is, ontstaat er schimmel. Deze vocht kan ook ontstaan in de muren. Dit komt door een te vochtige omgeving. Een veelvoorkomende oorzaak is het te langzaam opdrogen van het stucwerk waardoor er vocht blijft ontstaan. De schimmel is vaak te herkennen aan vochtige plekken die onderaan de muur beginnen. Een andere oorzaak is het hebben van een slechte ventilatie en te weinig daglicht. Een slechte ventilatie zorgt er namelijk voor dat vocht niet wegtrekt.

Schimmel verwijderen

Wanneer u ontdekt dat er schimmel ontstaat in uw stucwerk adviseren wij om dit direct te verwijderen. Dit omdat schimmel onhygienisch en slecht is voor uw gezondheid. Om die reden geven wij een aantal tips waar u direct mee aan de slag kan.

  • Zorg voor een goede voorbereiding en pak een mondkapje en rubbere handschoenen om het contact met de schimmel te verkleinen. Zet daarnaast uw ramen en deuren open voor een goede ventilatie. Werk met natte producten. Een droge spons of borstel zorgen er juist voor het de schimmel zich verspreidt.
  • Om de schimmel te verwijderen kunt u gebruik maken van bijtende producten als soda, bleekwater en azijn. Verdun deze producten met water en schrob vervolgens de schimmel van de muur. Er zijn ook speciale product verkrijgbaar in de winkelk die schimmel doden. Informeer hier goed over.
  • Na het aanbrengen van de bijtende producten adviseren wij om het te laten inwerken en vervolgens de behandeling te herhalen totdat de schimmel grondig is verwijderd.

Wilt u snel en effectief de schimmel op uw stucwerk verwijderen? Dan staan wij als stukadoor in Arnhem en omgeving voor u klaar om de schimmel te verwijderen. Uiteraard zorgen we er ook dat de schimmel niet terug komt. Hoe uw schimmel op uw stucwerk kunt voorkomen wordt hieronder beschreven.

Schimmel op stucwerk voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Met deze tips helpen we u bij het voorkomen van schimmel op uw stucwerk:

  • Voorkom dat het stucwerk te langzaam droogt en houdt uw ramen en deuren open voor een goede ventilatie.
  • Wees alert en zorg ervoor dat lekkages direct verholpen worden om vocht op de muren te voorkomen.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid en houdt uw temperatuur in de gaten. Zorgt dat het binnen niet te warm, maar ook niet te koud is.

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!