augustus 3, 2021 Jeroen

Tips voor badkamer stucen

Bij het stucen van vochtige ruimtes zoals een badkamer is het belangrijk om goed te kijken naar de materialen die u moet gebruiken. Het is stucen in de een badkamer gaat namelijk anders dan bij een standaard ruimte. In dit blog geven we een aantal tips voor het stucen van de badkamer.

Waarom uw badkamer stucen?

Het stucen van de badkamer komt steeds vaker voor. Dit komt omdat er tegenwoordig veel mogelijkheden zijn voor het stucen van de badkamer. Zo kan een badkamer met speciaal materiaal waterdicht worden gestuct door een vakman en kan met exclusief stucwerk een mooie uitstraling worden gegeven. Naast dat het een stuk hygiënischer in dan tegels, ziet het er ook nog eens strakker uit. Het is ook mogelijk om stucwerk in combinatie met tegels in de badkamer aan te brengen. Het namelijk mogelijk om over de tegels te stucen mits deze wel goed vast zitten.

Welke stuc voor de badkamer?

Om te voorkomen dat er schimmel in de badkamer ontstaat is het van belang om stucwerk te gebruiken dat goed bestemd is tegen vocht. Voor het stucen van de badkamer adviseren wij om gebruik te maken van speciale vochtbestendige of een waterdichte stucmortel.

Vochtbestendige stucmortel

Deze speciale mortel goed bestand tegen vocht, maar mag niet direct in contact komen met water. Gebruik deze stucmortel dus niet in de natte gedeeltes van de badkamer. Wanneer u tegels plaatst is dit een uitzondering. Tegels vormen namelijk een barriére tegen het water.

Waterdichte stucmortel

In tegenstelling tot de vochtbestendige stucmortel kunt waterdichte mortel gebruiken om gedeeltes in uw badkamer waterdicht te stucen. Denk hierbij aan een inloopdouche. Veelgebruikte waterdichte stucmortels zijn: betonstuk en tadelakt. Hieronder een overzicht van de verschillen tussen de twee populaire stucmortels.

Tadelakt Betonstuc
Glad gepolijst oppervlak Ruwer oppervlak
Kalkgebonden (hydraatkalk) Cementgebonden
Waterdicht door de speciale kalk en de afwerking met olijfzeep Waterdicht door kunsthars + waterdichte coating
Periodiek onderhoud (muur inwrijven met olijf houdende zeep) Geen onderhoud nodig
Stucen met tadelakt is arbeidsintensief (vooral het afwerken van de wand) Relatief snel aan te brengen (wel tijdrovender dan standaard stucwerk)
Sterk, maar hoeken zijn kwetsbaar Bijzonder sterk
Duur Relatief goedkoop

Hoe kosten besparen bij badkamer stucen?

Uiteraard wilt u de beste prijs-kwaliteit verhouding voor uw stucwerk. Ook is het daarbij van belang dat het soort stucwerk goed past bij uw smaak. Om die reden vinden wij het als stucadoor in Arnhem en omgeving belangrijk om het juiste advies te geven. Wij houden ons dagelijks bezig met uiteenlopend stucwerk en staan graag voor u klaar.

Stucwerk nodig?

Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!