juni 1, 2021 Jeroen

Wat doet een stukadoor allemaal?

Stukadoor, voor velen een bekend vak. Maar wat doet een stukadoor allemaal? Een stukadoor zorgt ervoor dat muren, plafonds en wanden worden voorzien van een afwerklaag. Die afwerklaag wordt ook wel mortel genoemd. Er zijn verschillende vormen van stucwerk die toegepast worden. Afhankelijk van de vraag kan een stukadoor een bepaald soort stucwerk aanbrengen. We vertellen u hier graag meer over in dit blog.

Welke vormen van stucwerk zijn er?

Stucwerk kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo zijn er vormen van stucwerk als sierpleister, glanspleister en betonlook. Daarnaast kan is er ook en verschil in ruimte. Denk daarbij aan traditioneel stucwerk binnen uw huis, buiten stucwerk en exclusief stucwerk voor bijvoorbeeld uw badkamer. Voor elke ruimte kan de stukadoor zorgen voor een speciale afwerking. Stucwerk kan een groot verschil maken in de afwerking van uw woning of pand. Hiervoor maakt een stukadoor gebruik van verschillende materialen.

Hoe gaat een stukadoor te werk?

Een ervaren stukadoor is een vakman. Wij als stukadoor uit Arnhem hebben vakmanschap hoog in het vaandel. Een professionele stukadoor is namelijk verantwoordelijk voor een mooie afwerking. Voordat een stukadoor aan de slag gaat zal eerst in kaart worden gebracht hoe de ruimte gestuct moet worden. Nadat het concreet is wat er moet gebeuren zullen de kosten van de stukadoor worden gecommuniceerd. Hiervoor kunt eenvoudig een offerte aanvragen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om die reden zorgt de stukadoor ervoor dat de wand schoon is. Om scheuren te voorkomen plakt de stukadoor alle overgangsgebieden af met gaas. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een voorstrijkmiddel om overmatige zuiging van de ondergrond te voorkomen en het stucwerk optimaal hecht aan de wand. Nu het mortel gereed worden gemaakt en worden aangebracht op de wand of plafond. Om ervoor te zorgen dat alles netjes en strak wordt afgewerkt gebruikt de stukadoor een spackmes. Als laatste moet het stucwerk drogen. Hiervoor maakt een stukadoor gebruik van materialen die dat proces versnellen.

Op zoek naar een professionele stukadoor?

Bij Svanrooijenstukadoor hebben we veel kennis en ervaring. Wij vinden het van belang om een strak resultaat neer te zetten. Daarnaast bieden wij graag advies als het goed om stucwerk. Om een mooi eindresultaat neer te zetten, is het voor ons van belang dat er duidelijk gecommuniceerd wordt zodat wij uw behoefte zelfstandig kunnen vervullen.